Un derbi comarcal blau

El Ferroli Bàsquet Ribes va superar amb claredat el CB Samà a Vilanova, després d’un partit mancat de la tensió habitual però on el Ribes va demostrar que ha arribat millor al final de temporada.

Tot i començar fred, el Bàsquet Ribes va poder imposar el seu ritme de possessions ràpides i atacs senzills davant d’un Samà que ho va intentar fins a l’inici de l’últim quart.

Manava el Samà a l’inici, de la mà de Liao i Estebanez, però ràpidament va trobar resposta per part de Miró i Butí, que amb un parcial de 2-11 van disparar el joc ribetà. Aquest esprint va servir als ribetans per engegar la maquinària per a mantenir un ritme ofensiu que sabien que al Samà se li faria molt difícil de seguir. Va poder quasi tot el segon quart, però just quan el Ribes semblava preparar una altra accelaració va arribar el final del període. Els dos equips marxaven als vestidors amb un 37-42 al marcador. Tot obert, però només si canviava la dinàmica.

CB Samà 71 – Ferroli Bàsquet Ribes 87

I això no va passar. Un triple d’Elies i quatre punts del Josep van enfilar les diferències als 10 punts, i aquí el partit va acabar per primera vegada. El Samà no va trobar la intensitat que l’ha caracteritzat tant de temps i que el feia un rival duríssim jugués amb qui jugués, cosa que va aprofitar el Ribes per anar sumant, aquest cop amb un recuperat Elies de protagonista. Dos triples de Montesinos, els primers, posaven els vilanovins a 8 punts a l’inici de l’últim quart, però el Ribes va respondre ràpidament per endur-se el partit definitivament abans d’hora: els triples de Miró i Alexander van tancar-lo al minut 36 (60-77).

Diumenge que 30 de maig, a les 19:45, ambdós equips tornaran a trobar-se al pavelló municipal de Sant Pere de Ribes.