Pel 2018, més regularitat i menys pilotes perdudes

L’espectacle el va posar el número 9 del Gavà

El Sènior Masculí va calcar dissabte passat a Gavà el partit que va fer contra el Cornellà. Primer quart horrible, sortida al segon quart igualment desorientada, activació defensiva i bona segona part a tots els nivells. Resultat: novena victòria dels ribetans tot i les 23 pilotes perdudes, la cinquena com a visitants, en una pista on havia caigut el proper rival dels ribetans l’Igualada.

Tot i així, molt haurà de millorar la posada en escena el Bàsquet Ribes si vol tenir opcions davant dels de l’Anoia i el Santa Coloma als primers partits després de Nadal. Ambdós equips, rivals directes del Ribes, s’han mostrat molt sòlids durant tota la competició.

En aquests partits el Ribes no podrà sortir amb la manca d’intensitat ni la tebior ofensiva que ha exhibit les dues últimes setmanes i que l’han portat a situacions límit (29-12 al minut 13). Dissabte passat, després de deixar que el número 9 local esperonés els seus amb dues esmaixades espectaculars, sort va tenir el Ribes que el canvi defensiu proposat acabés amb el doll de punts del Gavà i de la reaparició d’Òscar Guiu en atac, autor de 10 punts clau per mantenir l’equip dintre del partit al descans (35-29).

A la represa, no obstant, el Ribes ja es va mostrat com un equip totalment seriós, sobretot a partir del moment que es va posar per davant (45-46, minut 27). Aquesta vegada els tirs lliures no van ser un problema – amb nota especial pel millor jugador del partit, Adrià Villar, que va anotar els 7 que va llençar – , així que els blaus van poder treure profit de la seva superioritat física i – esperem que – esbandir fantasmes com el de Fraga. Amb les coses clares en atac i una bona defensa -només 5 bàsquets en joc cedits  al segon temps – el parcial de 26-41 del tercer i quart període ho diu tot.

Tot i la bona posició a la classificació, el sènior del Bàsquet Ribes té deures a fer aquest Nadal, rebaixar el nombre de pilotes perdudes sobretot al primer temps i sortir, des del primer minut, a manar en el joc i el marcador.