El SM sobreviu a una altra muntanya russa

Un parcial de 12-1 a l’últim minut i mig va donar la 12a victòria de la temporada al sènior del Bàsquet Ribes. L’A.E. Badalonès, liderat per Figuereo (29) i Boham (26), va posar contra les cordes els ribetans gràcies a un joc més ordenat del que fan habitualment i a la tova defensa local.

Un 2+1 de Marc Genesias (27 punts i 13 rebots) i una bona última defensa van tancar un últim minut antològic del sènior ribetà. Amb 1:39 per jugar-se i 75-84 al marcador, els jugadors de Toni Segarra van fer tot el que no havien sigut capaços de fer en tot el partit: defensar fort i jugar cada atac al màxim d’intensitat. Un triple del Marc va començar-ho tot i un bàsquet de Yeison i un 2+1 de Rafel van fer possible la remuntada (83-84). A l’atac següent Boham només va encertar un dels dos tirs lliures, deixant l’última possessió teòrica al Ribes: 20 segons per jugar-se i 2 punts per sota. Chifflier va rebre una falta quan quedaven 7 segons i només va encertar el primer, però llavors va aparèixer altre cop el Marc per agafar el rebot i, amb tres jugadors a sobre, completar un 2+1 que deixava massa tocat el rival per poder aprofitar els últims cinc segons de partit.

Fins al minut 39, però, i exceptuant la bona sortida (17-4, minut 4), el Ribes va deixar en evidència que necessita començar a entrenar amb normalitat per afrontar els propers partits. La defensa va tornar a ser massa dèbil per jugar contra un equip que tenia les coses molt clares i a més va estar força encertat des de l’exterior. Les alarmes ja van saltar al segon quart (29-38, minut 15), però els ribetans van aguantar perquè anotaven amb regularitat. En cap moment la defensa va fer un pas endavant per canviar la dinàmica del joc, cosa que va estar a punt d’empènyer l’equip precipici avall quan l’A.E. Badalonès va encadenar tres defenses bones amb tres bàsquets. Per sort, el rival no va saber matar el partit i de la mà de Marc Genesias, l’equip va demostrar el que és capaç de fer quan rendeix al màxim.

Aquesta setmana el Ribes té dos partits importants: el primer contra el Sant Josep Obrer (dijous 21:45 a Ribes), i el segon dissabte a la pista del colíder, un Tàrrega que no perd des del 12 de novembre. El Bàsquet Ribes, però, el va superar a la primera volta per 73-61.